OT- Oxfile Torn

Snabbt Gott & Lyxigtwpid-20121020_193031.jpg

Oxfilé rullade i finhackad vitlök och svartpeppar med parmesangratinerat mos, baconlindad grön sparris, grilljerad tomathalva med parmesan havssalt olivolja, gräddädelostsås, havssalt aldentekokta morötter och rock n roll rödvinsås.

ROGERS ROCK N ROLL RÖDVINSÅS
2,5dl elvis rödvin
1/2 köttbuljong tärning
1msk soja kikoman
1 lagerblad
1/2 gul lök finhackad
1/2 msk tomatpure
1 msk maizena
1 stänk av vitpeppar och chilipulver
Koka ner tills det är en tjock koncistens tillsätt 2msk rött och ca.15gram smör, sila av och spar löken som garnering.
Resultatet blir mycket smakrikt och friskt.

Gräddädelostsås
Kör ner en Danskgräddädelost i vispgrädde på medelvärme, tillsätt en klick smör och lite nymald vitpeppar, låt sjuda så det får en krämig konsistens. Har du vitt vin tillsätt ca.3msk före sjudningen. (blir det för tjockt, späd med vitt vin, mjölk, grädde)

Parmesangrattinerat mos
Koka 4mm skuren 2/3-delar potatis och 1/3-del palsternacka i lite havssaltat vatten och grädde, det ska inte vara mer än vad som går åt för kokningen, tillsätt hellre efterhand än förmycket.
Mosa rotfrukterna grovt med en gaffel till rätt koncistens. krydda med salt, vitpeppar och lite muskot.
Grovriv västerbottenost om du har, annars lite riven parmesan och blanda det i moset när det är rätt koncistens.
Klicka upp moset toppigt på en ugnsplåt och strö riven parmesan över, grattinera på 225 grader tills lite färg framträder.

Sparrisbaconrullar
Smörstek delad grön sparris (OBS! Oskalad) inlindad i bacon.

Morot al dente
Koka hela medelstora morötter så de är lite råa i mitten så håller dom en fantastisk söt smak, förstärk med en nypa salt och smör när vattnet är avhällt, TIPS! koka med lite saltat vatten så de blir mer ångkokta och klicka på smör under sista delen av kokningen. om du lyckats är det nu bara lite vatten kvar som får vara.

 Det övriga:

1-Stekning
wpid-20121020_192123.jpg
OBS! Klar när blodet tränger ut.

2-Vitlök, olivolja, svartpeppar
wpid-20121020_185656.jpg
Finhackad vitlök blandad med svartpepper och olivolja. Rulla in sidorna på köttet och täck med bacon om du vill, här använder jag bacon till sparrisrullar istället.

3- Tomater, olivolja, havssalt, parmesan wpid-20121020_185605.jpg

 

 

 

 

 

4- Avnjut det hela med ett gott Vin eller Öl


Powered by WordPress. Designed by elogi.