Svartpeppar kryddad fläskfilé

Tid: (ca: 25min)

I en het pepparsås som passar som kryddning tillsammans med potatisgratäng

3 matskedar margarin
1 stor matsked nykrossad svartpeppar
2st fläskfiléer
4st vitlöksklyftor
1st stor gul lök
2 matskedar balsamvinäger
1 matsked kinesisk soya
2 dl vitt vin
1 matsked tomatpuré
3 matskedar olivolja
1 knippe färsk basilika
Lite vitpeppar
1 matsked Aromatkrydda

Hetta upp margarinet i en gryta på full värme
Krossa svartpeppar och tillsätt 1/3-del i det smälta margarinet och låt dra någon 1/2-minut
Bryn fläskfilén runt om i ca: 5min
Tillsätt resten av svartpepparn
Grovhacka vitlöken
Skär gullöken i grova kvartsmånar
Tillsätt vitlök och gul lök bryn dessa i ca 45 sekunder
Tillsätt kinesisk soya och balsamvinäger sjud 30 sekunder
Tillsätt  vitt vin, olivolja och tomatpuré
Sjud 3 minuter
Sänk värmen till 1/4-del
Krydda med Aromatkrydda, lite vitpeppar och basilikan
Låt koka ca: 10min
Provskär den tjockaste fläskfilén i 1/2-cm tjock skiva, är mitten lite ljusrosa är det klart
Stäng av värmen och vila ca:5 min

ÄT OCH ÄT MER……

Slut på dagens matinnovation….

 


Kommentera

Powered by WordPress. Designed by elogi.