Fiskburgare – Special

Detta är ett ”lyxigt” alternativ till torr och tråkig färsk fisk!
Idén till denna rätt är att med liten insats få mycket smak som kan passa alla.
- Lax – Torsk – Fänkål – Röd, Gul, Paprika – Ägg – Vetemjöl – Kryddor -

imageimageVariant-1: Bilden ovan visar hur resultatet ser ut av grovhackad lax- och torskfilé med iblandad finhackad fänkål, om möjligt använd alla gröna dilliknande utväxter. Krydda sparsamt med citronpeppar, vitpeppar och salt. Finhacka röd paprika (kan vara rikligt).
Massera ihop massan ordentligt så att den blir lite formbar.
image Variant-2: Vispa ett ägg med mjöl tills det blir en tjock smet (typ frityrsmet), blanda ner denna med hälften av fiskmassan, salta och krydda lite extra.
imageBlandat med smeten
image
Blandning 2 Smet
imageVärm upp stekpannan med MYCKET SMÖR och lite olja (oliv) men det ska kunna ”fritera” blandningen. Obs! resterande fänkål används för att smaksätta smöret.
imageFrittera/stek på svag värme: why? (det får inte bränna ytan förren mitten är lagad)
Stektid ca. 2-3min/sida (tjockleken avgör) imageMan kan se på kanterna att nu är det dags att vända. (använd gärna ett mothåll)
imageAhhh.. Så ja.. Gyllenbrunt och inte brännt.. (u.blixt)
image
(m.blixt)
Serveras med potatis/palsternacksmos med lite grädde och smör i.
-


Kommentera

Powered by WordPress. Designed by elogi.